24 d’oct. 2012

Bibliotecaris famosos: Batgirl

Avui comencem aquesta nova secció del nostre bloc amb un personatge de ficció, una bibliotecària que trenca qualsevol estereotip relacionat amb les biblioteques i els bibliotecaris, es tracta de la superheroina Batgirl.

Si si, Bàrbara Gordon, també coneguda com a Batgirl era bibliotecària.
Bàrbara, filla del comissari Gordon, treballa com a bibliotecària a la biblioteca de Gotham City quan decideix unir-se a Batman i Robin per lluitar contra el crim.
Més tard, és disparada a l'esquena per en Joker i es queda paralítica, i és llavors quan es converteix en l'Oracle, una font d'informació de gran valor per en Batman i d'altres superherois: desenvolupa un dels sistemes informàtics més complexes del món i recopila informació de dotzenes de diaris i revistes i d'altres fonts menys públiques com la CIA, l'FBI o l'Interpol.

Batgirl es troba molt lluny de la típica imatge de bibliotecària vella, tímida i amb ulleres que sovint s'ha fet popular al cinema i a la literatura, és més aviat una dona forta d'acció,disposada a tot per acomplir els seus objectius! (També podem arribar a la conclusió que als bibliotecaris ens agrada fer de superherois però això ja va a caràcters...)


3 comentaris:

  1. Molt interessant, desconeixia el revers erudit de Batgirl! Doncs no us descuideu a l'actriu Rachel Weisz, que li agrada fer de bibliotecària a les pelis (A la saga de La Momia és la bibliotecària destralera de la que s'enamora l'heroi de la pel·lícula i a Agora també, on fa de Hipàtia d'Alexandria)

    ResponElimina
  2. Gràcies,sona també molt interessant,potser per a properes aportacions d'aquesta secció la tinguem en compte!

    ResponElimina
  3. Això és un treball d'investigació i la resta són ximpleries!
    Endavant!! :)

    ResponElimina