11 de juny 2014

La biblioteca us recomana


LA BIBLIOTECA US RECOMANA:

Turin, Adela. La història dels bonobos amb ulleresPontevedra: Kalandraka, 2013. 

Els bonobos d'aquesta història viuen en un petit manglar i es passen el dia fent tertúlies i menjant i alguns d'ells fins i tot viatgen. 
Mentrestant, les bonobes es passen el dia recol·lectant  fruites i baies pels bonobos i han de portar tant si els agrada com si no un llaç al cap.
Però arriba un dia en que, aburrides d'escoltar la xerrameca dels bonobos i de recol·lectar baies i fruites de sol a sol, decideixen canviar de manglar per fer el que a elles els vingui de gust...

Amb aquest conte d'Adela Turin l'editorial Kalandraka reedita, molts anys després, la col.lecció publicada inicialment a Itàlia com "Dalla parte delle bambine" i posteriorment a Espanya com "A favor de las niñas".
Una col·lecció de referència per a la coeducació, la igualtat i contra els estereotips sexistes i la discriminació.
Aquesta col·lecció està formada per dos títols més a part del que ens ocupa:  "RosaCaramel" i "Artur i Clementina". 
Tres contes molt recomanables per educar en valors als nostres fills, amb unes històries i unes il·lustracions precioses.
Els tres contes intenten educar contra el sexisme i la discriminació de gènere, són històries en les que les protagonistes es rebel·len contra diferents formes de sexisme i en les que s'aposta per la llibertat i la igualtat. 

L'Adela Turin porta més de tres dècades estudiant els aspectes sexistes de la literatura infantil i juvenil, primer a Itàlia on va formar part del grup vinculat al moviment feminista Rivolta i posteriorment a França on va fundar l'Associació "Du coté des filles", associació que investiga i denuncia casos de sexisme en materials educatius i treballa per sensibilitzar la societat sobre aquest tema. 

Si teniu ganes de gaudir d'aquests contes trobareu els tres títols a la biblioteca!