4 de febr. 2015

Recomanació infantil



LA BIBLIOTECA US RECOMANA: Cuina Infantil

Merle, Jérôme. El meus plats preferits. Joventut, 2013
Entre les novetats d'aquest mes ens ha arribat un llibre de receptes de cuina per nens que ens ha agradat força pel seu format i per què es tracta d'una proposta que pot agradar molt als més petits de la casa.
El llibre ofereix 22 receptes que podem trobar fàcilment en els restaurants de menjar ràpid o al supermercat en forma de pastisseria industrial i que acostumen a agradar molt als nens però fets a casa de manera menys greixosa, amb menys sal, menys sucre... en definitiva cuinats de manera més sana.
11 receptes dolces i 11 receptes salades amb les que  podem passar una estona divertida elaborant plats que agradaran als nens i utilitzant productes més sans i de més qualitat.
El llibre està recomanat per a nens a partir de 4 anys i està pensat per tenir-lo a la cuina mentre cuinem- el podem posar de peu i les tapes estan plastificades perquè no es taquin.   Les explicacions són senzilles i fàcils de seguir i les il•lustracions són molt simpàtiques.

L’autor, en Jérôme Merle, és cap de cuina en un restaurant de Barcelona, amb una llarga trajectòria a l’hosteleria i la cuina a França i pare de dues filles.
El llibre pretén apropar els nens a la cuina, ensenyar que una cuina divertida i senzilla no està renyida amb la qualitat.  Les paraules difícils s’indiquen en majúscules en cada recepta i s’expliquen en el lèxic culinari que hi ha al final del llibre; així els nens aprendran el significat de paraules com enrossir, preescalfar, què són les clares a punt de neu o quina és la diferència entre la mantega estovada i la mantega fosa. En el mateix lèxic i en cada recepta l’autor també ens explica quins són els materials que necessitarem per elaborar cada recepta.
Una bona proposta per quedar-se a casa cuinant en un cap de setmana d'hivern! Nosaltres ho provarem segur!