20 de març 2015

Dia Mundial de la Poesia

EFEMÈRIDE

21 de març, Dia Mundial de la Poesia

La UNESCO va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Cada any, per commemorar aquesta data, es fa la tria d'un autor/a a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia. Per aquest 2015, l'autora escollida és la Montserrat Abelló (Tarragona, 1918-2014), poeta i traductora, amb el poema "Tan sols la paraula nua". 


La Xarxa de Biblioteques Municipals del Maresme hem volgut participar també en la commemoració d'aquest dia elaborant un vídeo de forma conjunta aprofitant la guia de recursos "El Maresme en vers", publicada l'any 2013, on cada municipi va escollir un fragment d'un poema inspirat en el seu poble o ciutat. A Montgat hem tingut la sort de poder comptar amb l'autora de la poesia escollida en aquesta guia, la poetessa montgatina Maria Muñoz-Ramos i Bosch, membre del grup Brot de Poesia, a qui li agraïm profundament la seva inestimable col·laboració. 


A continuació podeu veure el vídeo conjunt de les Biblioteques Municipals del Maresme i, tot seguit, el vídeo commemoratiu de la Biblioteca Tirant lo Blanc de Montgat, on la Maria diu "Cant a Montgat", una de les poesies que podreu trobar en el seu llibre titulat "Vivències", disponible a la biblioteca.




Maria Muñoz-Ramos i Bosch recita el poema "Cant a Montgat"



Enllaços d'interès:

Dia Mundial de la Poesia - Institució de les Lletres Catalanes:

http://lletrescatalanes.cat/ca/programes/dia-mundial-de-la-poesia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada