24 de març 2015

Recomanació infantil

LA BIBLIOTECA US RECOMANA: Àlbum infantil
Yi,Chi-yon. La piscina. Barbara Fiore, 2014. 
Ja fa uns quants mesos que va arribar a la biblioteca aquest preciós àlbum il·lustrat de l’editorial Barbara Fiore.
Es tracta d’un conte on no trobareu ni una sola paraula però que amb les seves imatges narra una història senzilla i complexa alhora: una piscina plena de gom a gom, un nen i una nena enmig de la gentada i allà on aparentment no hi cabia ni una agulla els dos nens descobreixen un fons ple d'aventures i criatures fantàstiques.
Una història que podem interpretar de mil formes diferents, imaginar què  diuen els ulls dels dos nens quan en sortir de la piscina es miren l’un a l’altre, reproduir els diàlegs de les persones que ocupen la piscina, imaginar els jocs dels dos nens al fons de la piscina...  cada cop que obrim el llibre en podem fer multitud de lectures diferents, narrar-lo des de diferents punts de vista, fer que els nens ens l’expliquin a nosaltres...

Un viatge a la infància, a la imaginació, als infinits jocs que inventen els nens, una invitació a tornar a a jugar, a imaginar móns fantàstics lluny de la crua realitat.
Cap text acompanya a la il·lustració i no obstant captem la sorpresa i l’alegria dels dos nens, la sensació de llibertat absoluta en els  seus jocs sota l’aigua, la gran estona que passen plegats al marge de la resta de persones que ocupen la piscina.
Els dibuixos de traç senzill però molt expressius transmeten una història tendre i de gran bellesa que no us deixarà indiferents.

Aquesta és un llibre recomanat a partir de 4 anys i sense límit d’edat però està clar que no cal ser un nen per gaudir d’aquests àlbums; de fet si us ha agradat i en voleu més a la Sala Infantil trobareu una secció d’Àlbum il·lustrat amb títols d’una gran qualitat i bellesa.
Però a més,aquesta és una recomanació de recomanacions perquè qualsevol dels llibres d’aquesta editorial també us sorprendran per la seva bellesa; preciosos àlbums amb una qualitat gràfica i unes històries que de segur us commouran. 

A la biblioteca trobareu altres títols d'aquesta editorial com “El árbol rojo” o “El pato y la muerte” o els preciosos llibres de Jimmy Liao com “Desencuentros” o “Soy feliz no me preocupo”. Llibres que contenen molt més que boniques històries. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada