13 de gen. 2016

Recomanació infantil


LA BIBLIOTECA US RECOMANA: Literatura infantil

Engeguem de nou les recomanacions del bloc amb un clàssic de la literatura infantil anglesa que de segur us encantarà. Es tracta de “Vamos a cazar un oso” de Michael Rosen amb il•lustracions de Helen Oxenbury.
El conte és una adaptació d’una cançó popular anglesa en la que un pare emprèn l’aventura de sortir a caçar un ós amb els seus quatre fills. 
La família travessa diferents paisatges: el camp, el riu, el fang, la tempesta... fins que arriba a la cova de l’ós i troba el que no esperava trobar... l’ós!
Llavors pare i  fills reprenen el camí que havien fet però aquesta vegada de manera inversa, tan ràpid com poden i perseguits per l'ós fins arribar a casa seva per tancar corrents la porta i amagar-se al llit, sota la seguretat de l'edredó tot preguntant-se "Qui vol sortir a caçar un ós?". 
Com a final paral·lel, a les guardes de la part del darrera del conte podem veure l’ós que marxa trist, sol i capcot, potser aquest ós no era tan ferotge i només volia fer nous amics??
El conte té una estructura repetitiva ideal per llegir-lo en veu alta i treballar els sons; amb molta musicalitat, a cada paisatge trobem una primera part en blanc i negre en la que la família planteja les diferents opcions per travessar-lo i una segona part protagonitzada per l'onomatopeia que evoca l’element per on passen - l'herba "Suish, suash", el fang "plochi, plochi"...-ja plena de colors, transmetent plenament l’alegria de l’aventura que estan vivint.
A la nostra biblioteca el trobareu en castellà amb una traducció fantàstica de Veronica Uribe plena d’adjectius i amb un llenguatge ric que ens transporta al paisatge que la família va trobant en la seva aventura i que no té res a envejar a la versió anglesa.  


  • A internet trobareu moltíssimes versions del conte i de la cançó però no podeu perdre’us  la genial interpretació que en va fer el mateix Michael Rosen fa uns quants anys. Encara que tingueu problemes  amb l’anglès val la pena escoltar i veure la narració plena de ritme i expressivitat que en fa l'autor: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada