17 de juny 2016

Recomanació de sèries: Boardwalk Empire

EL SÈRIEADDICTE US RECOMANA...


Anys 20, Atlantic City, Estats Units. Amb l’entrada de la Llei Seca, el contraban està a l’ordre del dia. Neixen les famoses màfies que inspiraran el cinema nord-americà.

De la mà de Martin Scorsese (que dirigeix el capítol pilot), del guionista de Los Soprano Terence Winter, i del gran Steve Buscemi, HBO ens porta aquesta sèrie àmpliament guardonada i emesa entre 2010 i 2014.

Nucky Thompson (Steve Buscemi), és l’amo i senyor d’Atlàntic City, la destinació turística de sol i platja de moda a l’època, i res passa sense el seu consentiment. Ell es qui controla les institucions públiques, el tràfic de begudes destil·lades o la policia, però mai en té prou i també intentarà controlar tot el mercat a nivell americà. Així, entrarà en contacte amb les altres màfies locals dels Estats Units, coneixent els inicis dels grans capos que esdevindran històrics com Al Capone (Chicago) o Lucky Luciano (Nova York).

I, si bé l’estètica i ambientació està molt ben aconseguida, un dels punts forts de la sèrie és que, tot i ser una ficció i haver canviat alguns fets històrics o noms dels personatges, la història que s’hi explica i els personatges que hi surten són reals.



Per a més informació, aquí teniu la fitxa tècnica de FilmAffinity i de IMDb.

I per si voleu anar fent boca...aquí teniu l'opening i el tràiler de la primera temporada (en aglès):







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada