7 de març 2017

Recomanació de novel·la: "Tots els noms del desig"

LA BIBLIOTECÀRIA US RECOMANA: NOVEL·LA  


Romagosa, Marta (2016). Tots els noms del desig. Barcelona: Rosa dels vents.
ArgumentMarta Romagosa
Tots els noms del desig reuneix més de vint relats amb nom de dona: Elisenda, Montse, Ester..., tots ells tenen un fil conductor comú: el desig. Les seves protagonistes, dones actuals i vitals, es mouen per Barcelona intentant satisfer els seus anhels més íntims. Unes volen que els facin un petó, altres no caure en el seu propi oblit, però totes, sense excepció, el que volen de veritat és viure.
Marta Romagosa (Cornellà de Llobregat, 1967) és periodista i s'atreveix a publicar el seu primer llibre de relats després d'anys d'escriure'ls i guardar-los en un calaix. Treballa a Catalunya Ràdio des de l'any 1991. És una de les veus que ha explicat més notícies, que ha fet més entrevistes i que probablement heu vist en més reportatges de TV3. Biografia

Aquesta obra està formada per vint-i-dos relats curts amb nom de dona. Històries que ens relaten els anhels i les fantasies de dones de diferents perfils i edats amb una escriptura enginyosa i un humor intel·ligent que us sorprendrà amb algun gir inesperat.

És una lectura molt entenedora i ràpida de fer. No es necessiten més que un parell o tres de nits per enllestir-la. A més, ens permet fer tot un exercici d’imaginació perquè l’autora no ho explica tot però sí ens defineix uns personatges femenins molt clars. És probable que al final sentim afinitat per alguna d’aquestes dones ja sigui perquè ens identifiquem amb algun tret o bé perquè reconeixem alguna situació a la nostra quotidianitat.
  
A qui la recomano? A les nostres lectores femenines i devoradores de relats curts.
Què destacaria?  L’humor d’aquests relats. Impossible no esbossar algun somriure de tant en tant.
Què m’ha faltat?  Alguna història sobre la realització laboral o els anhels professionals.
Relat preferit?  Elena. 


Per acabar, us llencem una pregunta, quin relat us ha agradat més?
Animeu-vos a compartir amb nosaltres la vostra opinió sobre aquesta obra. També està disponible en format electrònic a la Biblioteca Virtual. Des d’on a més podreu fer una vista prèvia de les dos primeres històries. Aquí teniu l'enllaç:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada