30 d’oct. 2010

El racó de recomanacions de llibres: mes de novembre

Aquest mes ens agradaria recomanar-vos les següents novetats:

EL VENCEDOR ESTÁ SOLO
de Paulo Coelho
Ambienta en l'atractiu entorn del festival de Cannes, El vencedor está solo ens endinsa en el què podriem anomenar el món de la Nova Era (denominada Literatura New Age), o el que seria el mateix, una llibre amb una vessant d'espiritualitat, d'autoajuda. I és precisament aixó, l'espiritualitat, el què fà què el lector s'enganxi i s'endinsi a una reflexió sobre la força dels propis somnis, la cual és l'escala de valors amb la què ens mesurem.

FLOR DE NEU I EL VENTALL SECRET
de Lisa See
Amb precisió històrica i una gran càrrega lírica i emocional, Flor de Neu i el ventall secret recrea la relació de l'Assutzena i Flor de Neu, dues dones que gràcies a aquest llenguatge mantingut en secret durant milers d'anys són capaces de trobar en l'amistat el sentit de les seves vides. Un relat absorbent i totalment convincent de dues dones i un destí marcat per la infància i l'amistad. És, sens dubte, el best-seller mundial de Lisa See traduït al català.

23 d’oct. 2010

Curiositats

Us presentem algunes de les biblioteques públiques més grans del món:

Biblioteca 1: The New York Public Library

Biblioteca 2: Dublin Public Library


18 d’oct. 2010

Nova exposició de pintura

Ja podeu visitar l'exposició de pintura "El meu entorn a través d'un diari", imatges de Catalunya i Montgat pintades per Félix Puente. Aquesta exposició gira entorn a quatre temes: Les ciutats de Barcelona i Montgat, amb els monuments i edificis més emblemàtics, la Costa Brava a través de les seves barques, nusos de dones, etc. Tots comparteixen un element comú, el suport on estàn pintats: fulls del diari La Vanguardia, i utilitzen diferents técniques com barrejar oli, sanguina i/ó carbonet.


Félix Puente és un pintor autodidacte què ha exposat la seva obra per diferents biblioteques: a la Biblioteca Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat, a la Biblioteca Juan Marsé de El Carmel, a la Biblioteca Municipal de Cervelló, a la Biblioteca Districte 6 de Terrassa, a la Biblioteca San Salvador de Calella, a la Biblioteca Ramón Bosch de Noya de Sant Sadurní d'Anoia, i actualment, a la nostra biblioteca.

Data: Del 15 d'octubre al 15 de novembre de 2010

Lloc: Vestíbul biblioteca












15 d’oct. 2010

Premio Planeta 2010

Aquesta tindrá lloc l'entrega del Premio Planeta 2010 al Palau de Congressos de

Catalunya. Entre els escriptors favorits destaquen: Javier Sierra, Elvira Lindo i Javier Marías.

9 d’oct. 2010

Pont 11 d'octubre

Us informen que la nostra biblioteca romandrà tancada el proper dilluns dia 11.

Recordeu què si necessiteu fer el retorn de qualsevol document en prèstec podeu utilitzar la nostra bústia, o bé, fer una renovació a través del vostre espai personal: http://sinera.diba.cat/

Javier Cercas, Premio Nacional de Narrativa



L'escriptor Javier Cercas, amb l'obra Anatomía de un instante, ha obtingut aquest divendres el Premio Nacional de Literatura en la modalitat de narrativa.


Si vols còneixer quines obres de l'autor tenim a la biblioteca fes click aquí: http://sinera.diba.cat/

8 d’oct. 2010

Obres de Vargas Llosa a la biblioteca


Aqui teniu un enllaç al Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals on podreu consultar quins són els llibres de l'autor Mario Vargas Llosa (Premi Nobel de Literatura 2010) que trobareu a la nostra biblioteca:

Podeu fer la reserva d'aquells que us interessin i estiguin en préstec des del mateix Catàleg.

7 d’oct. 2010

Mario Vargas Llosa Premio Nobel de Literatura 2010




L'escriptor peruà Mario Vargas Llosa guanya el Premio Nobel de Literatura.


Si voleu conèixer la disponibilitat de les seves obres, consulteu el catàleg: http://sinera.diba.cat/

4 d’oct. 2010

Novetats Octubre


Ja podeu consultar les novetats bibliogràfiques del mes d'octubre a: http://sinera.diba.cat/screens*cat/novetats_cat.html
Consulteu la disponibilitat dels diversos ejemplars al catàleg.

2 d’oct. 2010

El racó de recomanació de llibres: mes d'octubre

CRIADAS Y SEÑORAS
de Kathryn Stockett

Una novel·la emotiva, però sobretot divertida que pretèn endisar al lector en un món ple d'injusticies i prejudicis el qual es veurà canviat gràcies a la valentia i destresa de les seves protagonistes.



TRES DONES FORTES
de Marie NDiaye

Marie Ndiaye, escriptora francesa d'origen senegalès, ens mostra la dolçor i el dolor, la violència i el perdó, la crueltat i la dignitat, amb la seducció d'una veu commovedora.



A l'octubre torna la tertúlia literaria!


El proper divendres 22 a les 19 h donem cita per parlar de "Un dia volveré" del barceloní Juan Marsé, uns dels autors més consagrats del nostre pais.

Si vols formar part d'aquesta trobada literaria contacta amb el personal de biblioteca. Us hi esperem!