18 de gen. 2013

Bibliotecaris famosos: Gloria Fuertes

Gloria Fuertes, és principalment coneguda per la seva faceta de poeta infantil però al llarg de la seva vida va ser una dona molt polifacètica i  i el que poca gent sap és que es va formar com a bibliotecària i que va exercir com a tal uns quanta anys de la seva vida.
Tot i néixer el 1917, no va ser fins el 1955 i després d'haver treballat de secretària i redactora que va  començar a estudiar biblioteconomia i anglès a Madrid, la seva ciutat natal.
El 1958 va organitzar la primera Biblioteca Infantil Ambulante que va portar contes i llibres a molts poblets petits dels voltants de Madrid  i de 1958 a 1961 va treballar com a bibliotecària a l'Institut Internacional de Madrid.
Després, va fer moltes altres coses com impartir classes a una universitat d'Estats Units o participar a mitjans dels anys 70 en alguns programes de televisió infantils però sempre va estar vinculada al món de la literatura d'una o altra manera i tot i no ser gaire reconeguda per la crítica al nostre pais,va rebre multitud de premis per la seva obra poètica.
Va ser una de les primeres veus de la poesia femenina de la postguerra; una dona amb dues cares: una la de les rimes i endevinalles infantils i l’altra la que denunciava les injustícies, els desamor o el dolor sempre acompanyat amb un sentit de l’humor molt  peculiar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada