27 de febr. 2013

Els llibres i el món de l'art: "Noia llegint", de Franz Eybl.

Font: www.allartclassic.com
El quadre d'aquest mes relacionat amb el món de la lectura és: 

“Girl Reading" ("Noia llegint”) (1850) 

En aquest quadre podem observar una jove totalment captivada per la lectura, apreciant-se fins i tot una certa emoció que la manté aliena al món exterior, en un entorn serè i tranquil. El llibre sembla tenir moviment si observem la llum que s’introdueix subtilment entre les pàgines llegides, aconseguint mantenir la total atenció de la noia. Mostrar l’estat de vida interior de les persones es va convertir en el gran repte de la pintura del segle XIX.

Font: Wikipedia



Franz Eybl (Viena, 1806–1880)

Pintor i litògraf austríac, va entrar a la Vienna Akademie quan tan sols comptava amb deu anys per a estudiar escultura de la mà de Josef Klieber i pintura de paisatges amb Joseph Mössmer, dels quals va aprendre la nova tècnica de la litografia. 
Més tard, va estudiar història de la pintura, i en aquella època va estar sota la influència de Johann Peter Krafft, el seu introductor en els principis del realisme. Junt amb en Josef Danhauser i Matthias Ranfti va ser un dels seguidors més destacats de les idees de Krafft, convertint-se a més, amb un dels principals pintors vienesos del període Biedermeier, etapa caracteritzada pel sentimentalisme, l’intimisme i per una bondadosa sàtira del món burgès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada