24 d’abr. 2013

Els llibres i el món de l'art: "El missal", de John William Waterhouse


"El missal" (The Missal) (1902)

En aquest quadre, de caire religiós, s’hi representa una jove agenollada llegint un missal.  

John William Waterhouse (Roma 1849 - Londres 1917) fou un pintor anglès nascut a Itàlia i relacionat amb la Germandat Prerafaelita creada a Anglaterra, famós especialment pels seus quadres de personatges femenins de la mitologia grega i del cicle artúric. Els seus primers anys a Itàlia s’han considerat un dels motius pels quals moltes de les seves obres estan ambientades a l’antiga Roma o representen temes de la mitologia romana.

La Germandat Prerafaelita (Pre-Raphaelite Brotherhood), integrada per William Holman Hunt, sir John Everett Millais, Dante Gabriel Rossetti, James Collinson, Thomas Woolner, Frederick G.Stephens i William Michael Rossetti, es va constituir a Londres l'any 1848 amb la finalitat de donar a l'obra d'art un significat capaç de transmetre un missatge tal com havia fet la pintura cristiana. Buscaven un retorn al detallisme, els colors intensos i les composicions complexes del Quattrocento italià.


John William Waterhouse pintant al seu estudi
Waterhouse va ser un dels últims prerafaelites, essent més productiu en les darreres dècades del segle XIX i les primeres del XX. Per aquest motiu, ha estat anomenat "el modern prerafaelita" i, de fet, va incorporar a la seva obra tècniques pròpies dels impressionistes francesos.


Un dels artistes d’aquest corrent artístic, William Morris, va tenir una gran influència en el modernisme de Catalunya a través d'Alexandre de Riquer.


Font: Wikipedia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada