13 d’abr. 2013

La biblioteca recomana: "100 mites de la ciència", de Daniel Closa i Autet.

Closa i Autet, Daniel. 100 mites de la ciència. Valls: Cossetània, 2010.  

És perillós despertar un somnàmbul? Einstein era tan mal estudiant com deien? L’estrella Polar és la més brillant del cel, i la que sempre ens ha indicat el nord? Va bé posar un cactus a prop de l’ordinador per absorbir les radiacions? 

Aquestes i moltes altres qüestions són desmitificades amb raonaments científics i rigorosos, que es fan molt amens per en Daniel Closa i Autet, doctor en biologia i investigador del CSIC. L’autor ens presenta aquesta obra distribuïda en 10 blocs temàtics on el nexe comú és la mitologia (científica) que tenim tan arrelada encara avui en dia. 

Existeixen molts llibres de divulgació científica per a tot tipus de públic, de més a menys expert en la matèria. Aquest però, ens aporta petites dosis de coneixement científic en breus capítols, de forma molt senzilla i entenedora, sense emprar un llenguatge massa tècnic ni complicat, a més de satisfer curiositats que, potser en alguns casos, ni ens havíem plantejat. La seva lectura no requereix fer-la necessàriament de forma lineal, capítol per capítol, sinó que permet llegir-lo aleatòriament. L’únic advertiment però, és que d’aquests 100 mites que es raonen, alguns d’ells no ens deixaran del tot indiferents. 

En Daniel Closa i Autet, a més, ha escrit molts altres llibres de divulgació científica, com ara Blocs de ciència i 100 enigmes que la ciència (encara) no ha resolt. Els podreu trobar a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona: http://sinera.diba.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada