20 de juny 2013

La biblioteca recomana. "El cos humà" de Paolo Giordano



GIORDANO, Paolo. El Cos humà. Barcelona: Edicions 62, 2013

            Després de l’enorme èxit de La solitud dels nombres primers, opera prima de Paolo Giordano, l’autor reafirma la seva prosa amb El cos humà, novel·la d’iniciació a la maduresa en el context del conflicte bèl·lic de l’Afganistan.
            El sergent Antonio René comanda l’escamot de joves soldats italians d’una base d’operacions al mig del desert, un dels llocs on el conflicte és mes candent. La quotidianitat dels soldats es veu trontollar el dia que s’han d’endinsar en territori enemic, a partir d’aquí ja no tornaran a ser els mateixos i hauran d’assumir la responsabilitat del pas a l’edat adulta.
            Paolo Giordano fa un retrat intern dels nous conflictes armats, mentre que situa en paral·lel els conflictes més íntims dels personatges, familiars, sentimentals i generacionals, que els duen a enfrontar-se amb ells mateixos. En definitiva, El cos humà és un relat sobre la duresa de la guerra i la complexitat de les relacions humanes, en el que cada soldat te la seva pròpia història que explicar. Un llibre madur i molt personal, una bona història, dura, realista i ben narrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada