28 d’abr. 2014

Notícies literàries

NOTÍCIES LITERÀRIES

Donna Tartt guanya el premi Pulitzer de novel·la per “El Jilguero”
Donna Tartt
El Jilguero
Lumen, 2014

El jurat del prestigiós premi Pulitzer ha escollit l’obra per “la maduresa d’una novel·la meravellosament escrita, amb uns personatges exquisidament perfilats. Un llibre que estimula la ment i toca el cor”. 
La novel·la ve precedida de grans lloances entre la crítica nord-americana (per exemple, d’Stephen King en persona), per la seva capacitat d’atrapar des de la primera pàgina, pels detalls que acumula, sorpreses i girs inesperats, però també per moments de gran brillantor literària.
Es tracta d’una novel·la d’iniciació a la vida que te la forma d’un thriller. L'obra narra la història d'en Theo Decker, un adolescent de 13 anys que veu morir la seva mare en un atemptat terrorista al museu Metropolità de Nova York. Sol, ple de por i tan sols amb el quadre 'El Jilguero' (una taula holandesa del segle XVII) a les seves mans, el jove s'endinsarà en un intens periple que el portarà a Las Vegas i Àmsterdam. Escrit a la manera “dickensiana” dels grans mestres del s.XIX, El Jilguero segueix el camí de convertir-se en un clàssic. Donna Tartt és també autora d''El secreto' i 'Un juego de niños'.

·         Podeu llegir el primer capítol en el següent enllaç:
·         Consulteu la disponibilitat del llibre a la nostra biblioteca fent un clic aquí.