7 de jul. 2014

La biblioteca us recomana

LA BIBLIOTECA US RECOMANA: Novel·la
Gaiman, Neil. El Océano al final del camino. Roca, 2013
                 El Océano al final del camino, la darrera novel·la de Neil Gaiman representa una bona dosi de literatura fantàstica en format breu. El relat ens transporta des del present cap al passat del protagonista, quan tenia 7 anys, i els estranys esdeveniments que va viure, entre la realitat i la fantasia, a partir del dia que establí amistat amb la seva enigmàtica veïna, Lettie Hempstock.
L’estil de Gaiman és molt present en aquest llibre, la fusió de realitat i imaginació, el conflicte entre el món de l’infant i l’adult i els elements sinistres i tètrics tant propis del seu univers (nines de drap, botons, teles de sac...). Pels que no el coneixeu, Gaiman és un autor de culte, que es mou en el terreny del còmic, el cinema i la literatura (infantil, juvenil i d’adults) i sempre en el gènere fantàstic, amb títols com Coraline, Stardust, El cementiri sense làpides, etc.
En definitiva, El Océano al final del camino és un conte entretingut, amb el que Gaiman enriqueix l’univers del fantàstic amb algunes criatures i aportacions molt originals (el motiu d’utilitzar el patchwork per apedaçar retalls de temps, per exemple) i algunes reflexions interessants sobre les pors i el pas a l’edat adulta. Lectura ideal per una tarda de tempesta...i per a totes les edats!

“Hay monstruos de todos los colores y tamaños. Algunos son cosas que asustan a la gente. Otros tienen el aspecto de cosas que asustaban a la gente en tiempos pasados. A veces los monstruos son cosas que la gente debería temer y no teme.”

  • Entrevista a Neil Gaiman sobre el llibre a Página 2
  • Booktrailer: