24 de nov. 2014

Del llibre a la pantalla

DEL LLIBRE A LA PANTALLA

Gillian Flyn


La Magrana, 2013 / Mondadori (N Fly)

El llibre: 

"En Nick i l'Amy són a ulls de tothom la parella ideal: intel·ligents, atractius i divertits, mantenen una relació que és l'enveja dels seus amics. Quan amb la crisi perden la seva feina com a escriptors, es traslladen a North Carthage, per tenir cura dels pares d'en Nick, que estan molt malalts. El dia del cinquè aniversari de la parella, l'Amy ha preparat una recerca del tresor per a ell, com cada any. Però a mig matí, en Nick rep la trucada d'un veí al bar que regenta amb la seva germana: l'Amy ha desaparegut i el menjador es ple de senyals de lluita."
Aquesta novel·la negra és la tercera de l'autora, i fou la que la portà a la fama més enllà de les fronteres d'Estats Units, estant al top de les llistes de venda de molts països. A Perduda l'autora tracta temes com el de les relacions de parella, la crisi econòmica o la manipulació dels mitjans de comunicació, mentre aprofundeix progressivament en la descripció dels personatges, guiant al lector entre suspens i girs inesperats, cap a un final sorprenent.

Booktrailer:


La pel·lícula: 

Ja s'ha estrenat als nostres cinemes Perdida, protagonitzada per Ben Affleck i Rosamund Piker, dirigida per David Fincher i amb guió de la pròpia Gillian Flyn. David Fincher, conegut sobretot gràcies a Seven, és un director amb molts seguidors, i que sol ser ben considerat tant per la indústria de Hollywood com per la crítica; amb aquesta pel·lícula ofereix al públic una bona dosi de suspens, inquietud i entreteniment, com a bon hereu d'Alfred Hitchcock.

Trailer: