5 de març 2015

Dia internacional de les Dones

EFEMÈRIDE

8 de març, Dia Internacional de les Dones


La celebració d'aquest dia no es basa en un únic fet ni ha tingut tampoc sempre el mateix sentit, però el 8 de març s'ha convertit en un símbol per a les dones dels cinc continents. Al llarg de les generacions s'han aconseguit avenços molt significatius, però malauradament encara hem de seguir treballant per garantir d'una vegada i per totes aquesta igualtat de gènere en tots els àmbits de la nostra societat. 

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, la Generalitat de Catalunya, les quatre Diputacions, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, divulguen a partir d'avui una campanya, engegada per l'Institut Català de les Dones, amb el missatge "Tu mous fitxa. Catalunya per l'equitat de gènere".L'objectiu de la campanya d'enguany és promoure la reflexió i la revisió individual de cada ciutadà i ciutadana al voltant del concepte equitat de gènere, ja sigui en l'àmbit professional, com en les relacions familiars i personals. Aquesta presa de consciència individual ha de permetre actuar, moure fitxa, i protagonitzar una transformació que ens porti a una societat on el valor de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones sigui una realitat efectiva.

Per commemorar aquest dia, Montgat comença avui les XXVIII Jornades de la Dona (agenda d'actes del 6 al 30 de març consultable en línia aquí). 


Des de la Biblioteca Tirant lo Blanc, volem aportar el nostre granet de sorra seleccionant uns quants llibres, música i pel·lícules que tenen la dona com a protagonista rellevant.Enllaços d'interès:


Diputació de Barcelona. "Manifest 8 de març":

http://www.diba.cat/dones/diadones

Institut Català de les Dones. Generalitat de Catalunya.

http://dones.gencat.cat/ca/temes/visibilitzacio_dones

Ajuntament de Montgat. Programació d'actes XXVIII Jornades de la Dona:

http://www.montgat.cat/actualitat/agenda/xxviii-jornades-de-la-dona.html