15 de des. 2016

Recomanació de còmic: Mi amigo Dahmer

LA BIBLIOTECA US RECOMANA: CÒMIC 
  
23 de juliol de 1991. El “Carnicer de Milwaukee” és detingut i es descobreix l’horror que amagava aquest assassí en sèrie amb aspecte tímid i solitari. 17 joves assassinats, amb violació i fins i tot canibalisme postmortem. El seu final tampoc va ser gloriós: va ser empresonat i un altre intern el va matar el 28 de novembre de 1994.

Avui us proposem una novel·la gràfica basada en la vida d’aquest famós assassí. A l’autor, John Backderf, li va costar 21 anys escriure-la, el temps que va passar des que es va assabentar de la detenció de Jeffrey Dahmer, antic company seu de classe, i la publicació definitiva que tenim entre mans.

L’autor ens avisa: “Dahmer no tuvo por qué haber acabado como un monstruo (…) Cuando Dahmer mata, sin embargo, (…) se acaban mis simpatías por él. (...) Él y sólo él decidió convertirse en un asesino en serie”.El resultat és una història angoixant amb un estil de dibuix més propi dels còmics humorístics, on vas veient que el típic “raret de classe” cada cop s’enfonsa més cap a l’infern que anys més tard es descobrirà, i del qual ningú el va saber salvar tot i els senyals que donava.

 Si en voleu saber més, aquí teniu la fitxa d'Astiberri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada