20 de gen. 2017

Recomanació de novel.la: "Yo sé por qué canta el pájaro enjaulado"

LA BIBLIOTECA US RECOMANA: Novel·la
Angelou, Maya. Yo sé por qué canta el pájaro enjauladoLibros del Asteroide, 2016.
Maya Angelou (Marguerite Annie Johnson) (Saint Louis, Missouri, 4 d'abril de 1928 – Winston-Salem, North Carolina, 28 de maig de 2014)  va ser poeta, novel·lista, activista pels drets civils, actriu , cantant i professora de literatura i estudis americans a la Universitat Wake Forest, a Carolina del Nord.

Aquesta és la primera novel.la autobiogràfica de les set  que la Maya va escriure al llarg de la seva vida;considerada ja un clàssic de la literatura del S.XX, la història enganxa per la senzillesa amb que l'autora narra la seva infància i adolescència.

En aquesta primera entrega l’autora ens parla dels durs anys de la seva infància a Stamps un poblet d’Arkansas i dels dramàtics esdeveniments que succeeixen posteriorment a Sant Louis i Califòrnia.
La Maya passa els primers anys de la seva infància amb la seva àvia materna, una dona molt severa però excepcional que l’inculcarà uns valors que l’acompanyaran de per vida.
Una historia narrada en un llenguatge senzill i honest sense cap mena de victimisme on malgrat que molts dels fets que ens explica la Maya nena i adolescent són duríssims, també hi ha lloc per la bondat, la bellesa i l’esperança.
Un relat preciós de superació personal però també una crònica en primera persona del racisme i la segregació racial que es vivia als Estats Units durant la primera meitat del segle XX.

 ·  Si voleu aprofundir en la novel.la  aqui hi trobareu més informació incloent una completa guia de lectura:


  • I aqui podeu veure la Maya recitant un del seus poemes més coneguts: 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada