6 d’abr. 2017

Recomanacions Novel.la



LA BIBLIOTECA US RECOMANA: Novel·la

Barbash, Benny.  Mi primer Sony. Blackie Books,2016


Me llamo Yotam, tengo diez años y una grabadora. Mi familia se está derrumbando y yo intento meterla en un casete. Los grabo a escondidas cuando hablan de sexo, de dinero, de paz en el mundo, de violencia doméstica. De cosas que quieres y pierdes. También de Israel. Del pueblo perseguido y miedoso. Como yo. Todo se desmorona a mi alrededor y yo solo tengo un arma para defenderme: mi primer Sony.

Yotam narra en primera persona la historia de la seva vida, el seu país, la seva família...I amb el llenguatge d'un nen de 10 anys ens explica fets tan durs com la mort de l'avi o la separació dels seus pares. 
Barbash aconsegueix que ens oblidem que la novel.la ha estat escrita per un adult. Sense ni un sol diàleg i narrant tal com ho faria un nen de 10 anys, amb frases inconnexes i diferents escenes que ens ajuden a anar reconstruint la historia,no ens trobem davant d'un relat lleuger o senzill tot i que el protagonista sigui un nen.

Potser degut a  aquest estil narratiu tan particular, al principi costa una mica entrar-hi però un cop ets dins és inevitable entendrir-se amb aquest nen repelent i amb sobrepès que no para de parlar i de fer observacions absolutament brillants sobre el món que l'envolta.

Benny Barbash va néixer a Israel el 1951.Dramaturg, novel·lista i guionista de cinema i televisió militar durant onze anys a les Forces de Defensa d'Israel que va abandonar quan va patir greus ferides a la guerra de Yom Kipur. És el fundador del moviment pacifista israelí Peace Now que defensa la creació d'un estat palestí i la cooperació política i econòmica entre els països d'0rient Mitjà. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada