30 de maig 2013

La biblioteca us recomana: "Les gallines del Batat i altres històries" de Victòria Tubau.



“El Batat té deu gallines que practiquen natació sincronitzada a la banyera, la Sunna porta una maleta misteriosa, l’Akim vivia abans en una illa en forma de sargantana, el Nur de tant en tant es fa invisible, la Mela ha trobat unes tortugues que anaven de festa... Aquests són alguns dels nens de la meva classe (...)”

Guanyadora de l'última edició dels premis El Vaixell de Vapor, de literatura infantil, Les gallines del Batat i altres històries és un conte per a nens i nenes a partir de 7 anys ple d’imaginació i creativitat.

El llibre, està format per brevíssims capítols. Cada capítol porta el nom d'un nen de la classe: Batat, Leila, Fani, Mizar... i així fins a quinze. Un ventall o una galeria de personatges tots diferents però tots rics en sentiments.
Es tracta d’un recull de relats plens d'humor i amb un toc surrealista, en els quals un nen explica com són els nens de la seva classe, saltant de la fantasia a la realitat com qui salta un toll d'aigua. I és que l'escola és un vaixell, i la tripulació de pirates, corsaris i aventurers, vinguts d’arreu del món, els nens de la classe, alts, baixos, prims, grassos, rossos, morenos, castanys.

Les gallines del Batat i altres històries és la primera obra de Victòria Tubau coneguda per una sòlida trajectòria com a il·lustradora de títols com El poema de Sant Jordi, de Josep Maria de Sagarra, L'Ocell de Foc, d'Emili Teixidor, La cortina de la mainadera, de Virginia Wolf, o L'herència de Jaume Cela.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada