19 d’abr. 2013

Bibliotecaris famosos: Jacob Grimm



En Jacob Grimm i el seu germà Wilhelm són sobretot coneguts per haver recollit contes del folklore alemany com “Blancaneus” o “Hansel i Gretel” en diferents col·leccions tot seguint la idea de volkgesit del Romanticisme alemany que donava un gran valor a la literatura tradicional com esperit nacional natural.

Però a més a més d’això, en Jacob va fer altres coses, va estudiar dret  i va treballar com a bibliotecari a la ciutat de Kassel durant força temps.



Potser per aquest contacte constant amb els llibres,en Jacob Grimm també va treballar molt per a la lingüística alemanya,va descriure la naturalesa de les modificacions fonètiques que van anar patint les llengües germàniques i ho va recollir a la que es coneix com a Llei de Grimm;

també va el.laborar el Deutsches Wörterbuch (Diccionari de la llengua alemanya) (1819-1837) amb més de 20 volums i que va ser el primer pas per a crear un idioma alemany estandarditzat.



Podríem dir que els germans Grimm van ser per a la llengua alemanya el que n’Antoni Maria Alcover i en Francesc de Borja Moll van ser per el català ja que ambdós van escriure obres com la Deutsche Grammatik (Gramàtica alemanya, 1819-1837) i la Geschichte der deutschen Sprache (Història de la llengua alemanya, 1848).

Si en voleu saber més sobre la vida d'aquests famosos germans a la biblioteca trobareu la pel.licula "El secreto de los hermanos Grimm"  - podeu consultar si es troba disponible des de l'enllaç: http://bibliotecavirtual.diba.cat/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada